טיפים לקראת חנוכה

 חנוכה הוא חג יפה כל כך כמאמר השיר, אך האם אנו לא מחמיצים בדרך?

 

 

 

פעילות בבתי כנסת

 

ימי חג החנוכה אלו ימים חשובים מאוד ובעלי ערך חינוכי ממדרגה ראשונה. לא לחינם נקרא חג החנוכה חג החינוך (תרתי משמע), מחד החג ע"ש שנחנך הבית לאחר ההרס של היוונים, ומאידך המסר החינוכי לאותם יהודים ששמרו על יהדותם למרות הגזרות והאיומים ולהבדיל מאותם חלשי אופי "המתיוונים".
שומה עלינו ללמד את ילדינו כיצד לחיות כיהודי, גם בעידן המודרני - תקופת המתיוונים של דורנו המפלחת את הדת ל'דתי מודרני' ול'דתי פנטי' כלשונם.
זה ממש כפי שמכנים המסיונרים את הברית הישנה והברית החדשההדור הזה הוא דור מאוד מבולבל ושיש בלבול צריך אנשים חכמים וידועים שיבהירו את העניינים.
התפקיד שלנו כרבנים וגבאים לעשות את בית הכנסת כחממה מחד שמושכת את הלבבות ומאידך משמרת על הנשמות.
פעילות בבית הכנסת הינה דבר מבורך ולא רק פעילויות של קריאת תהילים ושיעורי ילדים בשבתות. בית הכנסת צריך להיות המקום האידאלי לכל יהודי.
לצערנו, אנו עדים לאחרונה למציאות בה מפעילים מתנסי"ם קהילתיים לציבור הדתי, אבל לא מספיק. מה שמחייב אותנו להפוך את ביתי הכנסת גם כמרכזים קהילתיים לטובת הציבור...
אני ממליץ לכל גבאי או רב בית כנסת להקים כולל אברכים ולשלבם בפעילויות השותפות בבית הכנסת עצות נוספות בס"ד אשמח לתת בפלאפון 0502644995.
 
 

 


חנוכיות ברחוב

 

ידוע הדבר ומפורסם העניין שארגוני חב"ד בעולם עושים זאת לתפארת עם ישראל. וכן ראיתי שברוב בתי הכנסת בערים השונות יש להם חנוכיה על גג בית הכנסת וזה דבר נכון ויפה וראוי שיהיה בכל בית כנסת. להבדיל מבית תפלם של אומות העולם ששמים צורת חרמש או שתי וערב.


פעילויות בשבת חנוכה
פעיליות בשבת חנוכה זה דבר מבורך אך גם בכל ימי החנוכה.. כידוע הילדים בחופשה וצריך להעסיק אותם אחרת אנו מפסידים את התועלת של החופשה.
ניתן להכין חידונים נושאי פרסים מעניין החנוכה - או להזמין מופע משעשע להורים ולילדים בנושא חנוכה - ניתן לממן זאת מכספי התרבות תורנית או המתנס"ים הקהילתיים בעיר או במועצה.
 
 

 


תפיסת החנוכה בציבור הישראלי

 

לצערנו הרב הגלות הארוכה מאוד השפיע גם על ההווי הדתי ושיבושים רבים נעשו ברבות השנים. ישנם כאלה, שהמדינה אולי שלא באשמתה הכניסה את השיבושים למערכות החינוך ומודעות הציבור. אתן כמה דוגמאות: התמונה בשטר של השקל למי שזוכר הייתה תמונתו של הרמב"ם התמונה הזו מתנוססת בכל מקום כשהוא מצוייר ללא פיאות דבר הנוגד באופן ברור את התורה. לי ברור שאדם שאינו יהודי צייר זאת כי כבר התורה צוותה שלא להסיר את הפיאות בציווי 'בל תקיף', כך שלא יתכן שכך היה נראה הרמב"ם לפני כשנתיים. הערתי את ההערה למשרד החינוך והם בתגובה כתבו לי שאם אשלח להם תמונה מעודכנת וזכויות יוצרים הם ישמחו להחליף.

דוגמא נוספת: שמשון הגיבור מצוייר כבריון עם שרירים כשגופו חשוף ללא חולצה וללא כיסוי ראש ושערותיו ארוכות גולשים לצדדים. אומנם לשמשון היה כח ושערות ארוכות אך אל לנו לשכח ששמשון היה שופט ישראל והיה נראה יותר יהודי מאשר בציורים.מן החכמה להבליט את המידות הטובות והמעשים ולא את השליליות.

כך גם לגבי חג החנוכה החכמה היא לקחת את העיקר ולא את הטפל וללמדה לאחרים. חשוב לציין כי את מה שהתורה או חז"ל לא הסתירu גם אנו אין לנו להסתיר, להיפך אפשר וצריך לשוחח על הכל ולנסות ללמוד ולהפיק את הלקחים.

בהזדמנות זאת אשגר לכל הקוראים ולעם ישראל חג אורים שמח

המדור נערך על ידי אלון חאמי, יו"ר ארגון בזמן
טלפון: 5047924 03 
דוא"ל: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.