איך מתכננים הרצאה
כלל ברזל – חשוב לקבוע תאריך לפני שבודקים אם יש מרצה פנוי ליום המיועד.
כלל שני – זמן משוער לתיאום עם מרצה לא יותר מיום וחצי לפני המועד המקורי.
במידה ולא הצלחת לתאם מרצה, אל תהסס לדחות את תאריך ההרצאה. השנה מורכבת מלא פחות מ-365 יום.
חשוב מאד לגוון את הקהל אליו מיועדת ההרצאה נשים וגברים, צעירים ברוחם וקשישים בגילם, פעוטות וזאטוטים. הגיוון מוסיף צבע ועניין להרצאה ולהשלכותיה.
לגבי פרסום ההרצאה, בעיקרון יש את הכלל הידוע "עוף השמים יוליך את הקול". אולם אם אתה רוצה להשקיע, ישנם מספר אפיקי פרסום: פליירים, ניתן לעצב בכל מחשב ביתי. קשה להשיג אם יהודיה שלא למדה קורס גרפיקה ממוחשבת. לניסיון ולידע שרוכשים בקורס זה אין מתחרים. מודעות רחוב כנ"ל יש כמובן את העיצוב של הכותרת בחצי קשת, ולאחריו כל הטקסט כבר שוטף.
מדפיסים במדפסת ביתית (רצוי מדפסת סיכות) ומצלמים בהגדלה במכונת צילום מסמכים. על נייר כהה. המלצה דף בצבע שחור – הוא משדר דומיננטיות ומכובדות.
חובה – לא לשכוח בהכנת המודעות את התוארים המכובדים של המרצה המדובר: רב, אדמו"ר, מקובל, צדקת ועוד, ולאחריו שליט"א, תליט"א, זלה"ה ע"ה ת.נ.צ.ב.ה ועוד.
ניתן כמובן להכריז על קיום ההרצאה בפרט אם היא מיועדת לקהל שאינו דתי.
מודעות ניתן לתלות על עמודי חשמל, תמרורים, חלונות ראווה במרכז המסחרי, (טיפ קטן – עדיף להשתמש בדבק נייר שאינו יורד בקלות – כך המודעה תשאר לעד ולנצח נצחים).
את ההרצאות כדאי לקבוע לשעת לילה מאוחרת – כדי שלא יתקבלו תירוצים של ילדים שיעורים וכדו'. וסתם כך כבר אמרו חז"ל שלילות טבת הארוכים לא ניתנו אלא כדי שנעסוק בתורה, ומתוך שלא לשמה בא לשמה.
לאחר סיום ההרצאה בכדי לשמר קשר המשך, כדאי ללוות את המשתתפים הביתה להחליף דעה ולהתעניין במר גורלם וכד'.
לסיכום אין בכל האמור להבטיח הרצאה גדושת מתעניינים, אולם פקחי עירייה, שכנים נזעמים, בעלי חנויות שכוסו במודעות, ודאי וודאי יגיעו, והם ובני משפחותיהם מספיק כשרים כדי לשמוע דברי חיזוק לתיקון המידות, וכבר הרי אמרנו מתוך שלא לשמה בא לשמה.