מדור חדש - ארגון בזמן

יש עצה
 
"..חרש וחשב ורקם..." [פרשת פקודי]
קורא יקר! אם תתבונן בכל  הנא' בסוף ספר שמות תמצא שכל הפרשיות האחרונות מצדדות אודות בעלי המוחות מתכנני המלאכה וממעט הכתוב בשמות עושי המלאכה.
 
האמת שאם היו מונים את כל עושה המלאכה וודאי שהיה ספר שמות הארוך שבחמשת הספרים, אך בכל זאת בחרה התורה להבליט את שמותם של בצלאל ואהליאב, כידוע.
 
והסיבה מובנת. הקב"ה מצפה מהאדם להפעיל את מוחו לחשוב מחשבות ליצור יצירות ולא להיות מקובע. במילים אחרות אל תהיה "רובוט".
האדם הוא היצירה המיוחדת מכל הבריאה ולכן גם הצפייה ממנו היא הרבה יותר גדולה.
 
ב"ה בשנים האחרונות מתרבים להם הרבה בתי כנסיות ובתי מדרשות כוללים ישיבות ומוסדות תורה לרוב, ולכולם יש שפה אחת ובקשה אחת להחזיק את הקיים ולבנות את העתיד מבלי שמישהו יערער את מעמדנו ואת מקומנו.
 
אז איך עושים זאת?
דבר ראשון צרייך "חזון" ותוכנית עתידית איך היית רוצה לראות את העתיד.
לא צרייך לפחד לדמיין אפילו דברים מרחיקי לכת שאולי לא בגבול ההשגה. תדמיין לך. תכתוב זאת על נייר. תתפלל על זה... ותתחיל לזרוע... וביום מן הימים אתה גם תקצור.
 
זה אולי נשמע מדומיין אך כבר אמרו חז"ל מאמר ידוע "אין דבר העומד בפני הרצון". הכל אפשרי.
 
נתקלת באיזה בעיה? לכל דבר יש פיתרון ועצה.
 
תשלום החשמל גבוה? יש עצה טובה.
חיסכון בחשמל: יש משקיעים במכשיר בקולטי שמש המייצר חשמל, השקעה  היא חד פעמית  והרווח לטווח ארוך, יש שמפעילים גנראטור על הגג וכד'.
הרווח הגדול הוא שאתה לא תלוי בחב' חשמל. אין לך הפסקת חשמל ואתה לא משלם הרבה כסף וגם אתה מקיים "כבדוהו באורים". (עצה יותר נכונה תמיד להיות מגובה עם זרם לעת הצורך מ"חברת חשמל").
 
דוגמא נוספת: אין הרבה מתפללים בבית הכנסת או שההכנסות מזעריות וההוצאות מרובות, וכד'.
פרסם בציבור שאצלכם עושים השכבות לעילוי נשמת כל השנה בעת היורצייט בחינם. קרובי המשפחה שעושים את האזכרות לעילוי נשמת יקירם עורכים זאת כמובן בביהכ"נ ואין ספק שיתרמו גם בעין יפה ונדיבה. תועלת נוספת העולה מפעולה כעין זו היא שתמיד יהיה מניין לתפילה. קונבנציה שאינה מובנת מאליו בכל מקום.
 
עצה טובה לרשום את הפרטים: כתובת וטלפון של האנשים הדומיננטיים במשפחה. מדי שנה לתת להם צלצול תזכורת! זה גם מצווה וגם הכנסה בטוחה לבית הכנסת. זה עובד תנסו את זה!
 
אין כסף בקופה? זקוקים לעוד כסף בקופה? ומבלי לחפש תורמים ומתנדבים.
בכל רשות מקומית ישנה מחלקה שנקראת תרבות תורנית. במחלקה זו ישנם תקציבים שמחכים שמישהו יבוא ויקח אותם.
 
כל שעליך לעשות לפנות למנהלת תרבות תורנית בשם העמותה שמפעילה את בית הכנסת ולבקש השתתפות במימון פעילות. כגון: שיעור לילדים, כנס תורני. וכד'
 
אם זה לא מספיק יש לך אפשרות לקבל מלגה חד שנתית מוועדת תמיכות של הרשות המקומית. כל רשות מקומית מחלקת לפחות פעם בשנה תמיכות כספיות לעמותות שבאותה רשות. אשר מצהירות במטרות העמותה פעילות קהילתית.
 
ישנם עצות כלכליות התורמות הרבה להכנסות בית הכנסת שעליהם נדבר בפעמים הבאות כגון: תקצוב מוניציפאלי, עזבונות, יצירת משאבים פיננסים, שיטות מיוחדות להתרמה..וכ"ו. 
 
המדור נערך על ידי אלון חאמי
יו"ר ארגון בזמן
טלפון: 5047924 03

דוא"ל: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.